Garderobs Nytt


Här hittar du det senaste nyheterna inom gardeorbsinredningar och garderober, nedan finner du pressrealser, bloggar, nyhets-sajter.
Allt på en och samma plats, Allt om garderobsinredningar!

  1. Bygg en hållbar garderob - deltagare sökes av projektet Karlstad delar - Nu har du som är mode- och miljömedveten chansen att delta i en spännande utmaning när projektet Karlstad delar hakar på F/ACT Movement! Från september 2020 till maj 2021 får de antagna deltagarna, f/activisterna, tillgång till roliga workshops och spännande föreläsningar som fokuserar mode utifrån ett hållbart perspektiv. Utmaningen? Shoppa inga nyproducerade kläder under nio månader.
  2. Coronapandemin begränsar insamlingen till second hand på återvinningscentralen - Våren är en tid av utrensning av förråd och garderober. Men på grund av Coronapandemin kan återvinningscentralerna inte längre ta emot saker för återbruk. - Eftersom det är bäst för miljön att saker återvänds vill vi uppmana göteborgarna att spara sakerna hemma alternativt sälja eller skänka dem själva, säger Natalie Kjernell, processledare på Kretslopp och vatten.
  3. F/ACT Movement - Nytt miljöprojekt i Lidköping - ​I höst startar miljöprojektet F/ACT Movement som syftar till att främja hållbar konsumtion av mode, textil samt inspirera och främja affärsutveckling som stödjer hållbara livsstilar i linje med cirkulär ekonomi.
  4. Totême öppnar på Nordiska Kompaniet - Den 14 maj slår det Stockholmsbaserade modevarumärket Totême upp dörrarna till sin nya avdelning på Nordiska Kompaniet. Medgrundarna Elin Kling och Karl Lindman har i samarbete med den berömda arkitekten Christian Halleröd skapat en yta som hyllar NK:s historia och arv. Avdelningen kommer att innehålla ett editerat urval av Totêmes säsongskollektioner, ikoniska plagg, skor och accessoarer.
  5. Tyrénskonsulter tävlar med klimatsmart app - En app som ger e-konsumenter chansen att göra klimatsmarta val är idén som Tyréns hållbarhetskonsulter Helena Faxelid och Anna Webrell hoppas på i innovationstävlingen Fossil Free Freight Challenge 2020, som avgörs den fjärde maj. – Förstapriset, 300 000 kronor, skulle lägga grunden för att vidareutveckla vårt koncept, säger Helena Faxelid, hållbarhetskonsult på Tyréns.
  6. Vi välkomnar franska Ba&Sh till Bibliotekstan - Efter sommaren kommer möjligheten ges att shoppa mer franskt mode i Bibliotekstan. Varumärket Ba&Sh öppnar sin första fristående konceptbutik i Sverige i Hufvudstadens fastighet på Jakobsbergsgatan 3 i Bibliotekstan. Butiken om drygt 100 kvm kommer erbjuda varumärkets fulla sortiment av damkläder och accessoarer.
  7. Klumpar i mjölet eller hål i klädesplagg? - ​Låt Silverline Pest Protect skydda dig och ditt hem från de små skadedjuren som kan ställa till stora problem. Med praktiska limark får du en snabb indikation på om det finns klädesmal eller livsmedelsmal.
  8. Elevhem för gymnasiesärskolan öppnar i Uddevalla - Från och med augusti kan elever som läser på gymnasiesärskolan bo i Uddevalla. Då öppnar sex platser i ett nyrenoverat elevhem som kommer att vara bemannat med personal dygnet runt.
  9. Har du en rock som skulle passa en lönnmördare? - Norrlandsoperans kostymavdelning behöver hjälp med att hitta 20 trenchcoats till den kommande operan Macbeth. Norrlandsoperan har några rockar i sitt förråd och vanligtvis brukar kompletteringar kunna göras i second hand-butiker. Men i år har många butiker dröjt med att plocka fram vårkläder då kunderna uteblivit. Så nu ber Norrlandsoperan allmänheten om hjälp: Har du en trenchcoat över?
  10. Vårrensa hemma och tjäna över 1000 kronor i timmen - 17 000 kronor. Det är värdet av alla prylar som i bara ligger och samlar damm i varje hushåll, visar en ny undersökning från Blocket och Kantar Sifo. Enligt undersökningen är det så mycket som var tredje sak i hemmet som inte längre nyttjas.
Copyright © 2020 Garderobsinredning och Förvaring. All rights reserved.
Design by: Best Web Hosting and Backround Check | People Search | Phone Cards